Όπως είναι γνωστό, η διέγερση των ωοθηκών σε ένα κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης γίνεται με τη χορήγηση φαρμάκων για τη παραγωγή και ανάπτυξη των ωοθυλακίων.

Διαβάστε περισσότερα: Φυσικός Κύκλος και Σπερματέγχυση

Οι περισσότερες γυναίκες θα συμφωνήσουν ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη και ομορφότερη περίοδο της ζωής τους. Κατά την περίοδο αυτή, βιώνουν αρκετές αλλαγές τόσο σε σωματικό επίπεδο όσο και σε ψυχικό.

Διαβάστε περισσότερα: Φυσιολογικός τοκετός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 

Η υδροσάλπιγγα είναι μία παθολογική κατάσταση κατά την οποία αποφράσσεται το τελικό τμήμα της σάλπιγγας, συγκεντρώνεται υγρό και τελικά το μικρό αυτό όργανο της γυναίκας αχρηστεύεται.

Διαβάστε περισσότερα: Υδροσάλπιγγα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι η πολύδυμη κύηση;

Ως πολύδυμη, χαρακτηρίζεται η κύηση περισσότερων από ένα εμβρύων. Για πολλά ζευγάρια μπορεί να φαντάζει

Διαβάστε περισσότερα: Πολύδυμη Κύηση: Χρήσιμες πληροφορίες για τις εγκυμονούσες

Η ενδομητρίωση είναι μια αρκετά συχνή και επίπονη πάθηση που επηρεάζει τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία. Εκτιμάται ότι πλήττει έως και το 20% των γυναικών που βρίσκονται στην αναπαραγωγική ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα: Ενδομητρίωση & Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Η υπογονιμότητα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τα νέα ζευγάρια, σε ποσοστό 10 - 15%. Σύμφωνα με νεότερες μελέτες τα αιτία της υπογονιμότητας αφορούν τη γυναίκα στο 40% - 50% των περιπτώσεων,

Διαβάστε περισσότερα: Ανδρική Υπονιμότητα - Διαχείριση - Αντιμετώπιση - Γενετική Ασφάλεια

 ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρ’ όλες τις προόδους στη διάγνωση, η υπογονιμότητα παραμένει ανεξήγητη σε μεγάλο ακόμα ποσοστό. Στις αρχές του αιώνα μας η υπογονιμότητα χαρακτηριζόταν πάντοτε ανεξήγητη.

Διαβάστε περισσότερα: Ανεξήγητη Υπογονιμότητα

Κυρίως σε πρόπτωση της μήτρας. Η κοιλιακή οδός συνήθως ενδείκνυται για τις γυναίκες που παρουσιάζουν ευμεγέθεις μήτρες ή συνοδό πυελική πάθηση, όπως ενδομητρίωση ή συμφύσεις, καταστάσεις οι οποίες δεν επιτρέπουν την

Διαβάστε περισσότερα: Λαπαροσκοπική υστερεκτομή
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ